به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، سردار سرلشگر سید یحیی رحیم صفوی با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی هیچکدام از مسؤولان نظام باور نمیکردند جنگی علیه کشور آغاز شود، اظهار کرد: حداقل هدف دشمن از آغاز این جنگ، لغو قرارداد 1975 الجزایر و تسلط بر اروندرود بود.
وی افزود: براندازی نظام جدیدی که مردم با انقلاب اسلامی در کشور ایجاد کرده بودند و همینطور جلوگیری از صدور آن به کشورهای دیگر را میتوان حداکثر هدف دشمن از آغاز جنگ با ایران دانست.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: با این اهداف آنها میخواستند قسمتهایی از ایران را تجزیه کرده و پتانسیلهای انسانی و اقتصادی کشور را از بین ببرند.
وی با طرح این سوال که آیا آنها توانستند قرارداد 1975 الجزایر را لغو کرده و بر اروندرود تسلط یابند، گفت: در سال 1369 صدام که حاکم وقت عراق بود در نامهای به آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس جمهور وقت ایران تاکید کرد که تمام مفاد قرارداد الجزایر را قبول دارد و به آن متعهد خواهد بود.
رحیم صفوی با اشاره به اینکه صدام چون قصد حمله به کویت را داشت، این نامه را نوشت، تصریح کرد: صدام میخواست با پذیرفتن این قرارداد، ایران در حمله عراق به کویت به کشور هدف حمله کمک نکند.
وی تاکید کرد: مهمتر از همه این بود که با رشادتهای مردم و جوانان ایران اسلامی، یک کلمه از قرارداد الجزایر کم نشد و نتوانستند نظام سیاسی کشور را نیز سرنگون کنند.
فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه باید تاکید کرد که جنگ بسیار پدیده بدی است، افزود: جنگ تحمیلی بسیاری از منابع انسانی و اقتصادی ما را نابود کرد.
وی ادامه داد: جنگ پدیده بسیار وحشتناک و ترسناکی است و رزمندگان و جوانان این سرزمین بسیار شجاع بودند که به قلب جبهه رفتند.
رحیم صفوی با اشاره به حمله سال 2003 آمریکا به عراق و سرنگونی صدام خاطر نشان کرد: صدام چنان ذلیلانه همچون موشی در سوراخ دستگیر شد و به چوبه دار سپرده شد.
وی ادامه داد: صدام در هنگام اعدام ذکر کرد که عراقیها و آمریکاییها من را اعدام نمیکنند، بلکه این ایرانیها هستند که من را اعدام خواهند کرد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه آمریکا با حمله به عراق قصد روی کار آوردن یک حکومت لاییک و نزدیک به خود را داشت، عنوان کرد: برای نخستین بار در عراق یک دولت شیعه و پارلمانی با اکثریت شیعه و دینی روی کار آمدند.
وی ادامه داد: نوری مالکی نخست وزیر عراق انسان شجاع و انقلابی است و تنها کسی است که حاضر شد حکم اعدام صدام را با وجود تمام فشارها امضا کند.
وی با ذکر این مطلب که کویتیها در موقع حمله عراق بیش از هفت ساعت مقاومت نکردند و کشورشان را به عراق سپردند، تاکید کرد: اما جوانان رشید این سرزمین با مقاومت هشت ساله اجازه ندادند، حتی یک وجب از خاک کشور به دست دشمن بیافتد.
صفوی با اشاره به مقاومت رزمندگان در خرمشهر ادامه داد: عراق با دو گردان و حملات هوایی سنگین قصد داشت خرمشهر را در 48 ساعت تصرف کند، اما رزمندگان اسلام بیش از 34 روز با کمترین امکانات مقاومت کردند.
وی همچنین با بیان اینکه شوروی نیز یکی از کشورهایی بود که با ارسال سلاح به عراق به آن کشور برای جنگ با ایران کمک میکرد، افزود: آقای ولایتی وزیر خارجه وقت در نامهای به وزیر خارجه شوروی تاکید کرد که موشک به عراق ارسال نکنید چون عراق از این موشکها برای کشتن مردم ایران استفاده میکند، اما شوروی در پاسخ متذکر شد که ایران به مجاهدین افغان در افغانستان کمک نکند تا نیروهای شوروی کشته شوند تا شوروی نیز به عراق سلاح نرساند و در آخر هم شوروی در افغانستان شکست خورد و هم به 15 قسمت تقسیم شد و تنها نامی از آن در تاریخ ماند.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا به حمله اخیر اسراییل به نوار غزه اشاره کرد و گفت: کل نوار غزه 360 کیلومتر مربع است و دو میلیون نفر در آن ساکن هستند و تنها در چند روزه جنگ 600 موشک اسراییلی به غزه اصابت کرده است، اما حماس و جهاد اسلامی توانستند حتی هواپیمای اسراییلی را منهدم کنند که این خود شکست بزرگی برای اسراییل است.
وی افزود: اسراییل هیچگاه تصور نمیکرد که موشکهای حماس و جهاد اسلامی تا نزدیک تلاویو برود و این پیروزی بزرگی برای گروه حماس است. اسراییل در این حمله نیز مانند دو حمله پیش خود در سالهای 2006 و 2008 شکست خورد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: با رشادتهای مردم و جوانان ایران اسلامی، یک کلمه از قرارداد الجزایر کم نشد و نتوانستند نظام سیاسی کشور را نیز در جنگ تحمیلی سرنگون کنند.